Nieuws
0

Een weekend vol wetenschap

Mischa Brendel

Komend weekend is het weer zover: dan is het Weekend van de Wetenschap, waarbij door heel Nederland diverse workshops, presentaties en lezingen plaatsvinden over wetenschap en techniek.

Naast de inmiddels verplichte 3d-printworkshops en avonden sterrenkijken zijn er nog vele andere interessante uitjes, waaronder een bezoekje aan het Marinemuseum in Den Helder. Hoe werkt radar? Hoe daalt een onderzeeboot? Op deze en andere vragen geeft het Marinemuseum een antwoord. Ook ESTEC opent zijn deuren weer om bezoekers te laten zien welke rol Nederland nu speelt in de ontwikkeling van al dat mooie Europese ruimtespeelgoed.

Meer zin in een filmpje? Ook dat kan: diverse instellingen, waaronder de Universiteit Utrecht en De Muze in Noordwijk vertonen tijdens dit weekend documentaires en films.

En ook voor degenen die liever concrete zaken zien is er genoeg te doen: wat te denken van een bezoek aan de grootste kunststofsorteerinstallatie van Nederland? Hoe wordt plastic afval van elkaar gescheiden en wat gebeurt er daarna mee?

Genoeg te doen, dus.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×