Nieuws
0

Eerste biometrische betaalkaart in Zweden

Rocker Touch – eerste biometrische betaalkaart in Zweden

Als uitdager van banken testen we voortdurend nieuwe technologie om slimmere financiële diensten te ontwikkelen die gemakkelijker te gebruiken zijn en die onze klanten helpen hun dagelijkse financiële leven te verbeteren. De lancering van Rocker Touch maakt deel uit van onze strategie om slimme en veilige betalingsoplossingen aan te bieden op verschillende platforms, of u nu wilt betalen met uw mobiel, een kaart of met een overschrijving”, aldus Andreas Norberg, VP Save & Spend bij Rocker.

Tienduizenden consumenten over de hele wereld hebben bèta-geteste biometrische kaarten met een klanttevredenheid tot 95 procent. Uit marktonderzoek blijkt dat 76 % van de consumenten geïnteresseerd is in het gebruik van contactloos voor hoogwaardige betalingen en 81 procent is klaar om hun vingerafdrukken te gebruiken om te verifiëren in plaats van pincode.

“Rocker is marktleider onder Zweedse FinTechs op het gebied van innovatie en met Rocker Touch revolutioneren en vereenvoudigen we de manier waarop onze klanten hun betalingen autoriseren. Dit premium product zal worden aangeboden als een nieuwe service in ons uitgebreide en groeiende aanbod van financiële retaildiensten die gemakkelijker te gebruiken, flexibeler en beter geprijsd zijn”, aldus Andreas Norberg.

” Met deze kaarten kunt u betalingen autoriseren via een vingerafdruksensor die in de kaart is ingebouwd. Biometrische gegevens worden veilig opgeslagen in de chip en verlaten nooit de kaart. Naast het veiliger maken van onze betaalmiddelen, zouden klanten ook contactloos kunnen betalen, ongeacht het bedrag van de transactie”, aldus Aaron Davis, SVP Europe Region.

“Deze baanbrekende oplossing voldoet aan de behoeften van de klant door extra gemak en gemoedsrust te bieden. De biometrische betaalkaart is gecertificeerd door Visa en Mastercard en Rocker Touch werkt naadloos samen met elke betaalterminal. We zijn verheugd om samen te werken met Rocker en IDEMIA om bij te dragen aan slimmere en veiligere kaartbetalingen en als pioniers voor deze innovatieve technologie”, aldus Catharina Eklöf van IDEX Biometrics.

Onderwerp:
ElektrotechniekMicro-elektronica

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×