Nieuws
0

Enexis start pilot slim energienet

Mischa Brendel

Enexis gaat in 2012 in Breda een proef met een slim energienet opzetten voor 300 huishoudens. In samenwerking met energieleverancier Greenchoice en projectontwikkelaar Heja start de netbeheerder een pilot die het keuzegedrag van de consument met betrekking tot elektriciteitsgebruik moet vastleggen.

De nog te realiseren 57 woningen en 246 appartementen worden onder meer voorzien van zonnepanelen, warmtepompen (woningen) en een gezamenlijke bio-warmtekrachtkoppeling (appartementen). De bewoners krijgen via een in de woning geïnstalleerd display informatie over zaken zoals weersverwachting en huidige energietarieven. Op deze manier kunnen zij er bijvoorbeeld voor kiezen om de wasmachine te laten draaien bij een verwachte langere periode met zon, zodat de wasmachine kan draaien op zelf opgewekte energie.

 

Het verschil met de pilot in Hoogkerk, Groningen (zie TW 11, 2010) is volgens projectleider Joris Knigge de mate van interactiviteit: ‘In Hoogkerk is de enige feedback voor de consument een website waarop ze hun verbruiksgegevens kunnen inzien. Wij gaan verder: we geven de klant zoveel mogelijk informatie en kijken vervolgens naar de afwegingen die door hen worden gemaakt met betrekking tot de momenten van het stroomverbruik.’

Onderwerp:
AiRobotica

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×