Nieuws
0

Gadget: Kleine wolkenkrabber

Mischa Brendel

Voor de treinfanaat zijn er modeltreinen, voor de vliegtuigenthousiasteling modelvliegtuigen en de liefhebbers van wolkenkrabbers en andere bouwwerken kunnen nu hun hart ophalen met de miniatuurgebouwen van Ittyblox.

De kleine gebouwen van de startup – in schaal 1:1.000 – worden door sommigen omschreven als ‘SimCity in het echt’, al is de keuze momenteel een stuk beperkter dan het scala aan gebouwen in dat computerspel.

Philips spin-off Shapeways vervaardigt de gebouwtjes met een 3d-printer; deze worden dan ook alleen op bestelling gemaakt. Tot de huidige selectie van gebouwen behoren het Flatiron-gebouw uit New York en enkele historische gebouwen uit Londen. Daarnaast zijn er ook nog wat anonieme kantoren. Ittyblox gebruik sinds kort Kickstarter om nieuwe gebouwen te lanceren. Voor een miniatuurversie van de Munttoren te Amsterdam is op deze manier inmiddels genoeg geld binnengehaald.

De gebouwen zijn in kleine grondplaten te plaatsen, maar ook gewoon los neer te zetten. De prijzen variëren momenteel van zo’n € 13 tot € 46. 

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×