Nieuws
0

Gadget: Voedselbereiding met radiogolven

Indra Waardenburg

Geen keukenprins(es)? Dan gloort er hoop aan de horizon. In de toekomst kun je namelijk alle typen voedsel gelijktijdig klaarmaken in de oven.

Dat is mogelijk dankzij radiogolven, ook wel radiofrequente (RF) straling genoemd. Het (online) tijdschrift IEEE Spectrum bericht dat de Israëlische startup Goji dit jaar nog een ‘radio-oven’ op de markt wil brengen. Door de oven te voorzien van sensoren kan de hoeveelheid straling aangepast worden op het type voedsel, waardoor al het voedsel in dezelfde tijd gaart. De Hobart Group, één van de financiers van Goji, gebruikte deze techniek eerder al om bevroren weefsel bedoeld voor transplantatie te ontdooien, maar kwam op dit gebied niet verder dan de laboratoriumfase.

Wie deze RF-oven als eerste op de markt zal brengen is echter nog even de vraag, want naast Goji werken onder meer ook Panasonic en Whirlpool aan een soortgelijk product. Daarnaast is de startup Wayv uit Texas van plan om dit jaar nog een outdoor-variant te lanceren, een radio-barbecue dus.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×