Nieuws
0

Galvano Hengelo is toekomstbestendig

Een aanscherping van de strategie door Galvano Hengelo enkele jaren terug blijkt nu de juiste keuze te zijn geweest en haar vruchten af te werpen. De specialist in galvaniseren vierde daardoor onlangs zijn 25e verjaardag in de wetenschap dat het bedrijf groeit.

Galvano Hengelo ontstond 25 jaar geleden door een management buy-out. De bedrijven Holland Signaal en Holec deelden een gezamenlijke afdeling oppervlaktebehandeling, maar verkochten deze in 1997 aan Peter Bebseler en Robin Smit omdat galvaniseren voor die bedrijven geen kernactiviteit was. De twee bedrijven werden logischerwijs direct de eerste klanten van Galvano Hengelo.

Het kersverse bedrijf bleef gevestigd op het terrein van Thales in Hengelo. “In 2012 zijn we verhuisd naar nieuwbouw aan de Scandinaviëlaan in Hengelo, waar we nu nog zitten”, zegt Ivo Willemsen, de huidige algemeen directeur. “Een mooie stap waar we voor de huidige maatstaven nog steeds state-of-the-art productieapparaat hebben kunnen neerzetten.”

Willemsen kwam aan boord toen Galvano Hengelo in 2017 werd overgenomen door de Schoonderwolf Groep, een private investeerder die 14 handels- en productiebedrijven onder zich heeft, veelal actief in de bouw, kunststof- en metaalindustrie. 

Galvano Hengelo profiteert van de investeringen door Schoonderwolf Groep en kan gebruik maken van gedeelde marketing-, HR- en IT-afdeling. Verder opereert het bedrijf onafhankelijk. “Heel plat gezegd is het belangrijk dat er onderaan de streep afdoende rendement is, maar hoe we dat inhoudelijk bereiken is aan ons. Dat is een goede filosofie: wij zijn de experts binnen ons vakgebied.” 

Strategische keuzes

Na de overname heeft Galvano Hengelo wel zijn koers aangescherpt. “We hebben in goed overleg met onze klanten afscheid genomen van een aantal behandelingen die of minder lucratief waren of waarmee we voor de markt minder meerwaarde brachten. Daarnaast hebben we een aantal strategische behandelingen en marktsegmenten gekozen.” 

“Onder andere elektrificatie hebben we gepositioneerd als strategisch van belang”, vervolgt Willemsen. “Voor die markt verzilveren we veel op aluminium en koperen producten om de stroomgeleiding van deze producten constant te houden. Een oxidelaag op het onbehandelde product werkt weerstand verhogend en kan zorgen voor warmteontwikkeling wat gevaar en verspilling oplevert.”

Het bedrijf bewerkt zo bijvoorbeeld laadstekkers voor heftrucks of de grote contacten waarmee kabels in energiecentrales worden verbonden. Met de elektrificering van de samenleving is de keuze voor dit marktsegment een logische keuze.

De tweede strategische keuze is corrosiebescherming door middel van zink-nikkel. In Nederland een wat minder bekende oppervlaktebehandeling, maar in Duitsland, zeker in automotive, al lang en vaak toegepast. De bescherming is volgens de neutrale zoutsproeineveltest, een referentietest om de bescherming te meten, bij een laagje van slechts 5 µm, zo’n tien keer beter dan een vergelijkend laagje met enkel standaard zink.

“Daarnaast hebben we nog twee behandelingen. Vertinnen voor corrosiewering en/of het soldeerbaar maken van het product. Dat matcht weer mooi met de elektrificatiemarkt. Ook bieden we chemisch nikkel aan, ook weer voor corrosiebescherming en verduurzamen van het product. Dat is weer een sparringpartner van het zink-nikkel. Beide hebben hun eigen toepassingsgebied.”

Toekomstgericht

De 35 vaste medewerkers van Galvano Hengelo bedienen met vijf productielijnen met name machinebouwers of van partijen aan wie de machinebouwers hun productie hebben uitbesteed. “Duitsland is daarbij heel belangrijk voor ons: goed voor meer dan de helft van de omzet.” De omzet zal dit jaar naar verwachting stijgen tot boven de 8 miljoen euro. 

De komende jaren zal Galvano Hengelo verder investeren. “We zetten sowieso in op groei. In ons huidige productieapparaat zit qua output nog een flinke groei. Daarnaast zijn we ook bezig met uitbreidingsplannen; we gaan binnenkort een stuk bijbouwen om het logistieke apparaat te ontlasten.”‘Your surface, our service’ luidt het motto van Galvano Hengelo. “Dat proberen we van begin tot eind te laten gelden. Klanten snel en correct behandelen, opdrachten goed maken waarbij kwaliteit en een hele korte doorlooptijd – 3 tot 5 dagen is de standaard – een gegeven moeten zijn. Als we die drie dingen elke dag uitdragen, gaan er veel dingen als het ware vanzelf.”

Onderwerp:
DuurzaamheidTechniek

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×