Nieuws
0

Grontmij schorst lid RvB

Mischa Brendel

Grontmij heeft Jean-Luc Schnoebelen, lid van de Raad van Bestuur (RvB) van het bedrijf, met onmiddellijke ingang geschorst, zo maakte Grontmij vandaag bekend.

Als reden hiervoor draagt het advies- en ingenieursbureau het functioneren en gedrag van Schnoebelen als lid van de Raad van Bestuur aan, alsmede zijn gebrek aan medewerking aan de review van de financiële structuur van Grontmij.

Schnoebelen, tevens operationeel directeur van Grontmij, is niet alleen onmiddellijk geschorst, maar zal ook worden voorgedragen voor ontslag op een Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders die plaatsvindt op 9 maart, aldus Grontmij.

'Pogingen om te komen tot een constructieve oplossing hebben helaas niets opgeleverd', zo laat het bedrijf weten. 'Inmiddels is een onherstelbare vertrouwensbreuk geconstateerd.'

Grontmij kampt al langer met onrust binnen de gelederen en met tegenvallende financiële resultaten. Zo verlieten in november en december vorig jaar bestuurder Mel Zuydam en voorzitter van de RvB  Sylvo Thijsen het bedrijf en trad eerder deze maand na amper een half jaar in dienst te zijn geweest Annemieke Nijhof af als bestuurslid. Ook schrapte het advies- en ingenieursbureau eind vorig jaar nog 150 tot 200 arbeidsplaatsen.

Onderwerp:
BouwCiviele Techniek

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×