Nieuws
0

High Tech Campus verkocht

Indra Waardenburg

De High Tech Campus (HTC) die Philips in 1998 oprichtte, is na vier jaar in de etalage dan toch verkocht. Dit maakte het elektronicaconcern vorige week donderdag bekend.

Het vastgoedconsortium Chalet Group onder leiding van Marcel Boekhoorn telde 425 miljoen euro neer voor het bedrijventerrein dat zich richt op open innovatie. De campus bestaat uit 246.000 vierkante meter bebouwde grond en 130.000 vierkante meter waar Chalet Group in de toekomst kantoren en r&d-faciliteiten plaatst.

De oorspronkelijke Philips High Tech Campus ontstond doordat Philips meerdere afdelingen samenbracht op één terrein, voor een betere samenwerking. In 2003 opende de campus zijn deuren voor andere bedrijven. ‘Toen Philips zich meer ging richten op Healthcare bleken we niet alle kennis in huis te hebben. Het was noodzakelijk om samen te werken met externe partijen, die zich ook op de campus vestigden’, vertelt Harry Hendriks, directeur van Philips Benelux, tijdens de persconferentie. Momenteel biedt de campus onderdak aan zo’n honderd bedrijven en achtduizend medewerkers.

Sinds 2008 is Philips in gesprek met verschillende partijen over de toekomst van het bedrijventerrein. ‘Het hebben van onroerend goed, behoort niet tot de kernactiviteiten van Philips. De verkoop is dan ook een logische stap’, aldus Steve Klink, communicatiemedewerker bij Philips. Daarnaast blijkt Philips als eigenaar van de campus, bedrijven te weerhouden om zich hier te vestigen. Hendriks: ‘Het was een Philips bedrijventerrein en bedrijven moesten zich houden aan onze regels en betaalden aan ons de huur. We zitten onszelf in de weg om te groeien.’

Met een onafhankelijke eigenaar verwacht Philips meer interesse van bedrijven om zich op de HTC te vestigen. Zelf verhuist het bedrijf over twee jaar zijn lichtdivisie met 1.250 medewerkers vanuit de binnenstad naar de campus.

Onderwerp:
ElektrotechniekMicro-elektronicaVervoer

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×