Nieuws
0

HvA levert eerste ‘snelle’ afstudeerders air traffic management

Mischa Brendel

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) heeft in samenwerking met Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) de eerste drie afstudeerders air traffic management (ATM) geleverd.

De drie studenten volgden de opleiding tot luchtverkeersleider naast de bacheloropleiding aviation engineering van de HvA. In het tweede jaar van hun bacheloropleiding meldden zij zich aan voor de strenge selectieprocedure van de opleiding tot luchtverkeersleider, die zij doorkwamen. In hun derde jaar stroomden zij in bij de Initial Training van de LVNL.

Deze opleidingsvorm leverde de studenten twee jaar winst op de vierjarige interne opleiding tot luchtverkeersleider, al moeten de studenten nog wel twee jaar afwisselend de opleiding volgen en operationeel werken om zich volledig gebrevetteerd luchtverkeersleider te mogen noemen.

‘Omdat ze ook de bachelor aviation engineering volgen, hebben de studenten veel kennis van vliegtuigen en vliegsystemen', vertelt Philip Weersma, opleidingsmanager aan de HvA. ‘Het mooie is dat ze op deze manier bredere hbo-competenties hebben. Hierdoor zijn ze als luchtverkeersleiders ook goed inzetbaar voor bepaalde projecten.’

Tevens levert de dubbele opleiding de studenten een vangnet, legt Weersma uit: ‘De opleiding tot luchtverkeersleider is erg zwaar. Zelfs na de initiële selectieprocedure vallen er tijdens de opleiding relatief veel studenten uit. Normaal gesproken sta je dan met lege handen op straat, maar in onze opzet heb je dan aan het einde van de vier jaar in ieder geval je bachelorsdiploma.’

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×