Nieuws
0

In 2033 naar Mars

Mischa Brendel

Hoewel er nog vele obstakels te overwinnen zijn, lijkt de kans steeds groter dat we binnen twintig jaar voet op Mars zetten.

Ook National Geographic stort zich nu op dit scenario en pakt groots uit met zowel een boek, een speciale editie van het blad en een televisieprogramma rond een hypothetische reis naar Mars in 2033.

De speciale editie van het tijdschrift is in feite een losse bijlage en het aantal artikelen dat daadwerkelijk over de reis naar Mars gaat, is enigszins beperkt. Dat neemt niet weg dat deze verhalen interessant en vooral in grafisch opzicht fraai zijn. De bijgevoegde poster geeft bovendien een alleraardigst overzicht van welke belangrijke gebouwen en componenten een Marskolonie zou moeten hebben.

De eerste aflevering van het televisieprogramma was op 13 november, om 22.00 uur. Het programma is een kruising tussen een sf-serie en een documentaire: interviews met mensen als Elon Musk van SpaceX wisselen af met de fictionele eerste bemande Marsreis in 2033. En hoewel die ruimtereis mooi is vormgegeven, is het Hollywoodgehalte erg hoog: cliffhangers, dramatische gebeurtenissen en reparaties die in enkele seconden plaatsvinden; het passeert in de eerste aflevering allemaal de revue.

Het is logisch dat SpaceX aandacht krijgt in deze serie, maar de hoeveelheid is disproportioneel, zodat andere aspecten onderbelicht blijven, al verander dit in volgende afleveringen misschien nog.

Zowel tijdschrift als serie zijn vermakelijk, maar zeker niet objectief.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×