Nieuws
0

Ingenieursbureaus kort

Benno Boeters

  • NL-ingenieurs 100 jaar
  • Verbetering vliegveld Colombo
  • Fietsnetwerk Signapore

NLingenieurs, de dit jaar 100-jarige branchevereniging van ingenieursbureaus, geeft zijn leden toegang tot de helpdesk van werkgeversvereniging AWVN. Bureaus die vragen hebben over bijvoorbeeld de veranderingen in de wet DBA (deregulering beoordeling arbeidsrelaties) en de regels voor het inhuren van zzp’ers, kunnen hier terecht. Zo ook als ze meer willen weten over functioneren, belonen en beoordelen van werknemers, of over arbeidsongeschiktheid, reorganisatie en pensioenregelingen. Daarnaast krijgen leden dit jaar ‘in het kader van het jubileum’ een korting van 15 % op het toegangstarief voor de Aanbestedingskalender.

NACO, het Royal HaskoningDHV-onderdeel voor luchthavenprojecten, begon vorige maand met de verbetering van de landingsbaan van het vliegveld van Colombo, Sri Lanka. Het werk moet elke dag in acht uur gebeuren, want de rest van het etmaal landen en vertrekken er vliegtuigen. Alle verlichting rond de baan wordt vervangen, aan de uiteinden wordt de baan verbreed en komen er twee nieuwe lagen asfalt op. Na de landingsbaan is de taxibaan aan de beurt. NACO werkt samen met lokale partner Engineering Consultants Limited.

De Abwasserreinigung Kloten Opfikon, bij Zürich in Zwitserland, gaat zijn afvalwaterzuivering upgraden met de Nereda-technologie, waardoor de huidige capaciteit van 65.000 ‘persoon-equivalenten’ stijgt naar 105.000. De door Royal HaskoningDHV geleverde technologie maakt het mogelijk de bestaande zuiveringsinstallatie om te bouwen. Installatie van de tanks voor de korrelslibreactor staat gepland voor 2019.

Witteveen+Bos en ingenieursbureau Surbana Jurong ontwerpen voor Singapore een fietsnetwerk in de wijk Ang Mo Kio (175.000 inwoners). Dat moet als voorbeeld gaan dienen voor de gehele stadsstaat. De overheid propageert een auto-arme stad met meer fietsen als alternatief voor de vele auto’s die nu de straten doen dichtslibben, naast meer gebruik van de benenwagen en het openbaar vervoer. Ruimtelijke analyse moet duidelijk maken hoe fietspaden moeten lopen en hoe kruisingen veilig te maken zijn.

Iv-Water maakt het ontwerp voor een nieuwe ‘droge’ pomp voor Gemaal G van het Havenschap Moerdijk. De huidige natte opstelling verpompt industrieel afvalwater en is daardoor ernstig aangetast. De opgave is om binnen de huidige betonconstructie de pompinstallatie geheel te renoveren, in de droge kelder. Iv-Water werkt hiervoor samen met Van der Linden pomptechniek en hoofdaannemer M.J. Oomen.

Het Rijksvastgoedbedrijf schakelt met een vijfjarige raam­overeenkomst Deerns in als adviseur bij onderhoudswerk op het Walterboscomplex en Quintax te Apeldoorn, waar de Belastingdienst kantoor houdt. Naast activiteiten op het gebied van (grootschalige) regeltechniek en ict, gaat het om werktuigbouwkundig en elektrotechnisch onderhoud.

Onderwerp: Vervoer

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×