Nieuws
0

Intel bezig met tablet-inhaalslag

Erwin Boutsma

Tussen het geweld van de iPad, de Samsung Galaxy Tab en de Dell Streak, blijft het uit de hoek van Intel angstvallig stil. Daar komt verandering in, zegt de chipmaker.

Intel gaf eerder al toe dat het ver achterloopt in de ontwikkeling van hardware voor tablets, het door de iPad eigenhandig nieuw leven ingeblazen format. De meeste tablets lopen op processoren op basis van de ARM-architectuur en worden door met name Qualcomm en Samsung ontwikkeld en gebouwd. Intels zuinige Atom-processorlijn is nergens te bekennen.

 

Maar de Amerikaanse chipmaker belooft beterschap, zo sprak ceo Paul Otellini tijdens een conferentie begin december. Maar liefst 35 tablets op basis van de Atom staan klaar om de markt op te rollen, aldus Intel. Onder de vijftien genoemde fabrikanten van de komend jaar uit te brengen tablets bevinden zich erkende pc-bouwers als Toshiba en Dell.

 

De tablets zullen op verschillende besturingssystemen draaien. Enkele uiteraard op het immens populaire Android van Google, dat met versie 2.2 geschikt is voor tablets, getuige de Samsung Galaxy Tab, maar ook op de tablet-versie van Windows en op MeeGo, een nieuw besturingssysteem op basis van Linux, met grote namen als Intel, Nokia, AMD en Novell achter zich.

Onderwerp:
ICTIndustriële automatisering

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×