Nieuws
0

Internationale reputatie TU Delft goed

Mischa Brendel

De Technische Universiteit Delft is de hoogst genoteerde Nederlandse universiteit in de World Reputation Rankings van het Britse tijdschrift Times Higher Education. De TUD, die samen met vier andere universiteiten in de internationale top 100 van de wereld staat, heeft met de 51ste plaats volgens de lijst de hoogste reputatie van alle Nederlandse universiteiten.

De TUD scoorde vorig jaar ook het beste van alle Nederlandse universiteiten in deze lijst, maar behaalde toen nog een 49ste plaats. De lijst wordt opgesteld aan de hand van een vragenlijst die wordt ingevuld door bijna 31.000 academici wereldwijd. De lijst werd gedomineerd door Amerikaansse en Britse universiteiten. De eerste plek was voor de Amerikaanse Harvard University; de tweede plek was voor het Massachusetts Institute of Technology.

De andere Nederlandse universiteiten in de lijst zijn de Universiteit van Amsterdam (71), de Universiteit Utrecht (78), Universiteit Leiden (87) en de Universiteit Wageningen (100). De World Reputation Rankings bestaan sinds vorig jaar en zijn een afgeleide van de World University Rankings, waarvan Times Higher Education elk najaar een lijst publiceert.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×