Achtergrond

Jongste Zakenvrouw van het Jaar wil meer vrouwen in de techniek

Kristel Groenenboom is de nieuwe Zakenvrouw van het Jaar. Ze is met 36 jaar niet alleen de jongste ooit, maar ook de enige topvrouw met een lasdiploma. Ze is een groot voorstander van meer vrouwen in de techniek. “Meiden kunnen alles wat jongens kunnen.”

Kristel Groenenboom nam op haar drieëntwintigste het industriële bedrijf van haar vader over: Container Service Groenenboom. Het leidde tot vragen van klanten, leveranciers en andere zakenrelaties, die zich niet konden voorstellen dat zo’n jonge vrouw de baas kon zijn van zo’n groot bedrijf. Groenenboom schreef er een boek over: Mag ik meneer Kristel even spreken?.

Het is daarom ook haar missie om vrouwen in de techniek te promoten. Om die missie te ondersteunen behaalde ze zelfs haar lasdiploma. Groenenboom: “Meiden kunnen alles wat jongens kunnen: lassen, een vorkheftruck besturen, wat ze maar willen.”

Groenenboom heeft ook een voortrekkersrol als Leading Lady tijdens Girlsday, een landelijke dag om jonge meiden kennis te laten maken met techniek. “Van hun omgeving horen vrouwen dat werken als lasser, metselaar of schilder niets voor ze is, maar de meiden die bij ons bedrijf en andere technische bedrijven komen kijken zijn altijd super enthousiast. Ik probeer meiden te laten zien hoe leuk technisch werk is.”

Ook hoopt Groenenboom vrouwen te stimuleren te gaan ondernemen. “Vrouwen zijn nog veel te bescheiden. Als je de capaciteiten hebt om je bedrijf uit te bouwen, moet je dat zeker doen. Het is ontzettend uitdagend om een groot bedrijf te runnen en het geeft veel voldoening.”

Kristel Groenenboom is de veertigste Zakenvrouw van het Jaar. De vorige winnares was Marinka Nooteboom, directeur van de Koninklijke Nooteboom Groep. Dit bedrijf maakt trailers voor uitzonderlijk vervoer.

Onderwerp:
TechniekUitgelicht

Meer relevante berichten

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×