Nieuws
0

Kaas, snoep en experimenten onderweg naar ISS

Dorine Schenk

Afgelopen zaterdag vertrok de vracht-raket van het commerciële bedrijf Northrop Grumman van Wallops Flight Facility in Virginia, VS, naar het internationale ruimtestation (ISS). De bijna 3,5 ton zware lading zal dinsdag door het Cygnus-ruimteschip afgeleverd worden bij het ruimtestation.

De lancering stond eerst gepland voor zondag 9 februari maar werd op het laatste moment uitgesteld vanwege een technisch probleem met een sensor. Slecht weer zorgde voor meer vertraging.

De vracht bestaat uit de belangrijke onderdelen en andere benodigdheden en wetenschappelijke experimenten, zoals een nieuw, miniatuur biologie lab voor hoogstaande biologie-experimenten in microzwaartekracht. Daarnaast werden er een aantal traktaties voor de astronauten omhoog gebracht, waaronder vers fruit, chocolade en snoepgoed: Skittles, Hot Tamales en de fruitsnoepjes Mike and Ike’s. En, op speciaal verzoek, ging er ook wat kaas mee omhoog: puntjes cheddar, Parmezaan en Fontina.

Op dit moment verblijven er drie astronauten in het ISS: de Amerikanen Jessica Meir en Andrew Morgan en de Russische Oleg Skripochka.

Naast Northrop Grumman wordt de periodieke bevoorrading van het ruimtestation ook regelmatig door het bedrijft SpaceX gedaan.

Onderwerp: Vervoer

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×