Nieuws
0

Kort nieuws ingenieursbureaus

Benno Boeters

Het belangrijkste nieuws van de Nederlandse ingenieursbureaus van de afgelopen week in een beknopt overzicht.

Royal HaskoningDHV gaat voor het (PTEC), een proefveld voor getijdenturbines ten zuiden van het Isle of Wight (VK; zie foto), de vergunningen en milieueffectrapportages opstellen. Over drie jaar zou hier, 2,5 km ten zuiden van St Catherine’s Point, een opgesteld vermogen moeten staan van 30 MW. Fabrikanten van getijdenturbines kunnen hier hun apparaten testen.

Sweco (tot voor kort Grontmij) verwierf een grote opdracht om in Parijs het civieltechnisch ontwerp en het project management te gaan doen voor een nieuwe metrolijn. De opdrachtwaarde is rond de € 17 miljoen. Metrolijn 17 krijgt een lengte van 20 km en verbindt de noordelijke voorsteden Saint-Denis en Le Mesnil Amelot; daartussen komen vijf stations. Parijs breidt zijn metronet uit met in totaal 200 km aan rails en 68 nieuwe stations. De Belgisch vestiging van Sweco gaat het werk volgende maand op zich nemen. In 2024 moeten de eerste reizigers de nieuwe metro kunnen nemen.

Nevesbu, onderdeel van Iv Groep, presenteerde tijdens de Offshore Technology Conference (OTC), vorige week in Houston (VS), zijn ervaringen in de ombouw van tankers in FPSO’s (floating production, storage and offloading). Samen met Iv-Oil & Gas en Escher Process Modules kan Nevesbu de complete engineering van de FPSO’s op zich nemen.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×