Nieuws
0

Lievense in Canadese handen

Bart Stam

WSP in Montreal heeft advies- en ingenieursbureau Lievense overgenomen. Hiermee versterkt het Canadese ontwerp- en ingenieursbureau zijn positie in Europa, waar WSP reeds 17.000 werknemers heeft in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Polen, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Met 49.000 werknemers is WSP wereldwijd actief in de vakgebieden milieu, vastgoed en gebouwen, transport en infrastructuur, industrie, energie en grondstoffen.

Eric van den Broek, algemeen directeur van Lievense, is blij met de recente overname: ‘Ik denk dat WSP voor ons de ideale partner om verder te groeien, bijvoorbeeld op het gebied van installatietechniek voor gebouwen en tunnels. Maar Lievense kan ook profiteren van hun expertise op het gebied van complexe utiliteitsgebouwen en hoogbouwprojecten. Daarbij denk ik aan de samenwerking met architecten en projectontwikkelaars in de voorfase van dergelijke projecten.’ Omgekeerd denkt Van den Broek dat de nieuwe eigenaar zijn voordeel zal doen met de kennis en ervaring van Lievense op het gebied van waterbouw, zoals sluizen en steigers, en van waterzuiveringsinstallaties.

WSP neemt alle aandelen over van Lievense. In 2020 verandert de naam in WSP. Volgens Van den Broek blijft de huidige organisatiestructuur intact. Lievense heeft momenteel tien vestigingen in Nederland met zo’n 375 medewerkers. De vier hoofdactiviteiten zijn bouw, infrastructuur, water en milieu. Recente projecten van Lievense zijn onder andere de renovatie en de uitbreiding van Paleis Het Loo in Apeldoorn en de derde sluiskolk van de Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein. Lievense werd in 1964 opgericht door ir. Luc Lievense.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×