Nieuws
0

Lowlands krijgt drie duurzame eilanden

Mischa Brendel

Bij de komende editie van Lowlands kunnen bezoekers behalve genieten van muziek ook meer te weten komen over duurzaamheid. Op het festival presenteert Llowlab drie duurzame eilanden die elk een ander aspect van duurzaamheid laten zien.

Het grootste van de drie Llowlab-eilanden is de Sustainable Playground. Hier kunnen bezoekers onder meer experimenteren met ‘kernfusie’ of nanozeep en nagaan hoe ‘groen’ hun hart is: dankzij technologische ontwikkelingen wordt het steeds makkelijker om bijvoorbeeld hartfilmpjes te maken. In de toekomst kunnen patiënten dit thuis zelf doen en de data naar hun arts opsturen. Op deze manier wordt veel CO2-uitstoot voorkomen.

 

Op het tweede eiland, Greenstage, kan het publiek zelf energie opwekken voor een dagelijks optreden van Florian Wolff. Daarnaast wordt er op dit eiland een wetenschapsquiz gehouden.

Cradle is het derde en kleinste eiland. Hier kunnen bezoekers bijvoorbeeld aan hun conditie werken op fitnessapparaten die volledig uit gerecycled materiaal zijn vervaardigd. Daarnaast kunnen bezoekers op dit eiland ontspannen op zitzakken en ander meubilair dat ook is gemaakt van gerecycled materiaal.

Ook de TU Delft is vertegenwoordigd in Llowlab. De universiteit toont concrete voorbeelden van duurzame technieken, zoals de Delta Lloyd Solar Boat die op zonnecellen vaart, en de waterstofkart Greenchoice Forze III.

Sinds 2009 zet de organisatie van Lowlands zich in om het evenement zo duurzaam mogelijk te maken door het terugdringen van afvalstromen, zuinig energieverbruik en het beperken van de CO2-uitstoot. Met het Llowlab wil de organisatie ook de bezoekers van het festival bewust maken van duurzaamheid.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×