Nieuws
0

Mega-order voor Strukton

Mischa Brendel

Het Nederlandse bouw- en spoorbedrijf Strukton heeft als lid van het FAST consortium opdracht gekregen mee te bouwen aan drie van in totaal zes lijnen voor het onbemande metrosysteem in Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië.

De totale contractwaarde bedraagt 6 miljard euro, waarvan het aandeel van Strukton bijna 1 miljard euro vertegenwoordigt. Hiermee is het de grootste order voor Strukton ooit.

Het contract omvat het ontwerp en de bouw van de eerdergenoemde drie metrolijnen, alsook 25 metrostations. Het gaat in totaal om de aanleg van 64,6 km spoor, waarvan 29,8 km viaduct, 26,6 km ondergronds spoor en 8,2 km bovengronds spoor. Voor de tunnelaanleg van de drie lijnen zet het consortium drie tunnelboormachines met elk een diameter van bijna 10 m in. Het totale metronetwerk telt 176 km aan spoor.

Alstom, eveneens lid van het consortium, zal de onbemande treinstellen leveren, die elk bestaan uit twee wagons.

Lees verder onder de video

De bouw levert in totaal werkgelegenheid aan meer dan 30.000 mensen, waarvan meer dan de helft behorend toto het FAST consortium; van Strukton zelf zijn er 100 tot 150 werknemers bij het project, dat in 2018 voltooid moet zijn, betrokken.

Het contract bevat eveneens een optie voor een onderhoudscontract voor tien jaar.

Onderwerp:
BouwCiviele TechniekVervoer

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×