Nieuws
0

Mobiele-lasertechnologie Stork valt in de prijzen

Mischa Brendel

Stork Technical Services heeft de Special Innovation Award 2011 gekregen voor zijn mobiele-lasertechnologie. Deze prijs is een belangrijke in de onderhoudsindustrie.

Het bijzondere aan de nieuwe technologie is dat nieuw materiaal in het brandpunt van een laserbundel wordt verpulverd, waarna de laser het poeder en het oppervlak van de component smelt. Hierdoor vermengen het oude en het nieuwe materiaal metallurgisch met elkaar, alsof het betreffende onderdeel uit één stuk is vervaardigd.

 

Lees verder onder de foto

(Copyright: Stork Technical Services)

 

Eén van de toepassingen voor de nieuwe technologie is in de scheepvaart. De transmissies van schepen worden aan enorme druk onderworpen en moeten regelmatig onderhouden en eventueel gerepareerd worden. Dankzij de mobiele-lasertechnologie is Stork in staat om de nodige reparaties in een paar uur op locatie uit te voeren, wat vergeleken met de eerdere gang van zaken een enorme tijdwinst oplevert.

 

De technologie komt voort uit een samenwerking tussen Stork en Integrity Solutions & Services. Ook het Duitse Fraunhofer Instituut was bij de ontwikkeling betrokken.

Onderwerp: Vervoer

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×