Nieuws
0

Nadert het einde van de simkaart?

Mischa Brendel

Technologiesite Tweakers.net gaat in een recent achtergrondverhaal in op de opkomst van de e-sim in mobiele telefoons, wat weleens het einde kan betekenen van de fysieke simkaart.

Na jaren van letterlijke krimp lijkt het goudgekleurde kaartje plaats te moeten maken voor de embedded sim: een programmeerbare chip in plaats van een kaart die los in de mobiele telefoon geplaatst moet worden.

Interessant aan de e-sim, zo licht het artikel toe, is dat deze in eerste instantie niet voor mobieltjes is ontwikkeld, maar voor zogenoemde machine-to-machine (m2m) communicatie, waarbij het vervangen van simkaarten vaak een lastige opgave is. Sterker nog, de verwachting is dat telecomproviders helemaal niet happig zijn op de e-sim in mobiele telefoons, omdat deze het voor de consument veel gemakkelijker maakt om van telecomprovider te wisselen.

Verderop gaat het digitale artikel dieper in op de (rem op de) invoering van de e-sim zelf, waarbij er slechts vluchtig in wordt gegaan op de geschiedenis van het kaartje dat kleiner en kleiner werd en zijn functie van telefoonnummers dragende identificatiechip gereduceerd zag worden tot uitsluitend dat laatste (de mobiel zelf en de cloud namen de rest over).

Best jammer dat Tweakers.net niet wat dieper ingaat op de opkomst en dus mogelijke ondergang (maar wanneer?) van de fysieke simkaart, want die geschiedenis, en met name de strijd rond de standaarden van de simkaart, is best een interessante.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×