Nieuws
0

Natuurprofiel beste voor economiestudie

Mischa Brendel

Vwo-scholieren met een natuurprofiel blijken betere studenten economie dan scholieren met het profiel Economie & Maatschappij. Dit stelt Ivo Arnold, opleidingsdirecteur aan de Erasmus School of Economics en hoogleraar monetaire economie aan Nyenrode Business Universiteit.

Uit cijfers van de Erasmus Universiteit blijkt dat het percentage studenten met een natuurprofiel met een positief bindend studieadvies (circa 45 procent) een stuk hoger ligt dan het percentage met een maatschappijprofiel (circa dertig procent). Arnold vindt dat deze cijfers ‘het failliet van het vwo-profiel Economie & Maatschappij’ aantonen en stelt dat het hogere analytisch niveau van natuurprofielen hiervoor zorgt. In de maatschappijprofielen wordt overwegend wiskunde A gekozen, in de natuurkundeprofielen wiskunde B.

 

Om de aansluiting vwo-wo op het gebied van economie te verbeteren, moet óf het oude onderscheid tussen alfa en bèta terugkomen, óf het wiskundeonderwijs binnen het profiel Economie & Maatschappij worden verzwaard tot wiskunde B.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×