Nieuws

Nederland wordt de allereerste Nationale Paviljoen Partner

Nederland wordt de allereerste Nationale Paviljoen Partner

Nederland zal alles wat het te bieden heeft als maritieme cluster presenteren en zijn sterke en nauwe relatie met het VK versterken wanneer het de allereerste paviljoen partner wordt voor de London International Shipping Week 2023 (LISW23), die plaatsvindt van 11 tot 15 september 2023.

Een van de belangrijkste internationale scheepvaart- en maritieme evenementen ter wereld heeft al verschillende Nederlandse maritieme bedrijven aangetrokken die zich hebben aangemeld om het land te vertegenwoordigen onder het door de overheid gesteunde Pavilion-partnerschap.

Aanleiding

De maritieme sector in Nederland omvat eersteklas kennisinstituten, een onderling verbonden scheepsbouwsector en levendige slimme havens met uitstekende maritieme diensten, evenals een zeer bekwame beroepsbevolking.

Aan weerszijden van de Noordzee behoren Nederland en het VK tot elkaars belangrijkste handels- en investeringspartners, waarbij beide landen de ambitie delen om een duurzame en slimme maritieme sector vorm te geven. De Nederlandse maritieme sector wil samenwerken met het VK om zero-emissie en slimme scheepvaart te ontwikkelen, groene, levendige en verbonden havensteden te creëren, juridische en regelgevende diensten te bieden als eerste alternatief in Europa, en de duurzame blauwe economie met schone en productieve oceanen te bevorderen.

Tijdens LISW23 zal op 14 september een Nederlandse Dag plaatsvinden, waarbij een delegatie van Nederlandse overheidsfunctionarissen, belanghebbenden en bedrijven Londen zal bezoeken om kennis te delen, beste praktijken te bespreken en nieuwe samenwerkingsopties met Britse partners te verkennen.

De tentoonstelling en conferentie “De Maritieme Toekomst is Nu!” zal een gevarieerd programma bieden rond drie belangrijke thema’s: Decarbonisatie; Zakelijke en technologische innovatie; en Compliance, in samenwerking met de Rotterdam Maritime Services Community en Rotterdam Maritime Capital of Europe.

Onderwerpen

De dag zal een uitwisseling van technologie en innovatie omvatten, waarbij vooruitstrevende bedrijven hun nieuwste innovaties zullen presenteren voor gebruik in havens. Maritieme professionals zullen presentaties geven over de juridische aspecten van urgente onderwerpen zoals autonome scheepvaart en duurzaamheid. Panelgesprekken over het onderwerp Decarbonisatie zullen streven naar een verdiept begrip tussen het VK en Nederland over hoe het delen van onderzoek, financiering en infrastructuur zal bijdragen aan wereldwijde netto-nul doelen.

“Een deelname aan de London International Shipping Week bevestigt onze ambitie om samen met het VK wereldwijde uitdagingen aan te pakken”, aldus Els Steiger, Chief Representative for NBSO Manchester, een van de belangrijkste organisatoren van de Nederlandse Dag, samen met de Netherlands Enterprise Agency.

“Het Verenigd Koninkrijk en Nederland kunnen de weg banen en internationale partnerschappen aangaan om slimme en zero-emissie scheepvaart te verwezenlijken en groene en verbonden havensteden te ontwikkelen. Samen kunnen we koers zetten naar een duurzame blauwe economie.”

Llewellyn Bankes-Hughes, Directeur van Shipping Innovation en mede-oprichter van LISW, verwelkomde Nederland als allereerste Nationale Paviljoen Partner van LISW en verklaarde: “LISW draait om samenwerking, tussen elke sector van de maritieme industrie en de overheid, en biedt daarom de perfecte omgeving om internationale clusters samen te brengen om informatie te delen, nieuwe zakelijke relaties op te bouwen en sterker te groeien. We zijn verheugd dat Nederland de eerste maritieme hub is die een Nationale Paviljoen Partner wordt bij LISW23.”

Onderwerp: Maritiem

Meer relevante berichten

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×