Nieuws
0

Nieuw Europees hoofdkantoor Fluke komt in Eindhoven

Mark van der Heijden

Fluke, producent van compacte, professionele elektronische test- en meetinstrumenten en software, heeft een nieuw Europees hoofdkantoor geopend in Eindhoven. In het kantoor is ook een Experience Center van 400 m2.

In het Experience Center kunnen klanten van Fluke kennismaken met alle beschikbare instrumenten, en deze ook direct ervaren in realistische omgevingen. Voor elk van de producten is een specifieke meetopstelling opgezet; van miniatuur elektrische onderstations tot kleine productie-eilanden.

“We willen dat klanten onze instrumenten kunnen ervaren in een omgeving die zo dicht mogelijk de realiteit benadert. Zo laten we zien waar en hoe onze producten worden toegepast en welke trainingsmogelijkheden we kunnen bieden”, zegt ondersteunings- en trainingsmanager Eric van Riet.

In het Experience Center is onder meer een kleine geautomatiseerde productie-eenheid, een industrieel eiland met een door een motor aangedreven pomp die water onder een bepaalde druk rondpompt en een traditioneel datacentrum. Ook is er een uitstapje naar ‘digital ceiling’ networking.

“De beste manier om training aan te bieden is in een hands-on omgeving zoals dit. Dit werkt prima en onze klanten zijn erg tevreden over de ervaringen die ze hier opdoen”, zegt Van Riet. “Als klanten niet in staat zijn om persoonlijk deel te nemen, kunnen we in demonstratievideo’s uitleggen hoe onze apparatuur het best wordt ingezet.”

De hands-on omgevingen kunnen ook gebruikt worden door mensen in opleiding. Studenten die een interne opleiding volgen krijgen de kans het vak te leren door mee te helpen aan het programmeren van de automatisering van de fabrieksopstellingen in het Experience Center. Recent afgestudeerden werken hiervoor nauw samen met deze groep voor het ontwikkelen van toekomstige productinnovaties.

Het nieuwe hoofdkantoor van Fluke is gevestigd op de Industriële Brainport Campus in Eindhoven. Hierin zijn verschillende bedrijven uit de hightech maakindustrie samengebracht onder één dak. “Ons Europese belevingscentrum zou niet mogelijk zijn geweest zonder de hulp van een aantal briljante partnerbedrijven die hebben meegeholpen om deze droom te realiseren”, besluit Van Riet.

Fluke is opgericht in 1948. Het hoofdkantoor bevindt zich in Everett, Washington. Fluke heeft kantoren in 13 Europese landen en distribueert zijn producten naar meer dan 100 landen rond de wereld. De omzet van het bedrijf in Europa bedraagt ongeveer 40% van de wereldwijde verkoop. Bij het bedrijf werken meer dan 2500 werknemers.

Het bedrijf heeft als doelstelling wereldleider te zijn in compacte, professionele elektronische testhulpmiddelen. De producten van het bedrijf worden gebruikt door technici en engineers in service, installatie, onderhoud, productietesten en kwaliteitscontrole in de meest uiteenlopende industriële sectoren.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×