Nieuws
0

Nieuw record voor Virgin Hyperloop One

Indra Waardenburg

De Virgin Hyperloop One heeft nog net voor de jaarwisseling het snelheidsrecord op zijn naam weten te krijgen.

Deze maand behaalde de zogenaamde magneetzweeftrein een maximum snelheid van 387 km/h op de 500 m lange testbaan (DevLoop) in de woestijn van Nevada. Sinds augustus stond het snelheidsrecord op 355 km/h, gevestigd door de Hyperloop-trein van Tesla.

Tijdens de test werd gebruik gemaakt van een nieuw luchtslot dat het mogelijk maakt om de lucht rond de wagon weg te zuigen, alvorens deze in de bijna-vacuüm tunnel terechtkomt. De druk in deze tunnel is omlaag gebracht naar 100 Pa, wat gelijk staat aan de luchtdruk die men ervaart 61 km boven zeeniveau.

Naast een nieuw record heeft Hyperloop One ook een nieuwe bestuursvoorzitter. Virgin oprichter Richard Branson volgt Hyperloop One-medeoprichter Shervin Pishevar op. Daarnaast nam Virgin Group dit jaar een belang in Hyperloop One, waardoor het bedrijf nu door het leven gaat als Virgin Hyperloop One. 

In de toekomst moeten de hyperloop-treinen snelheden van 1.100 km/h halen. De DevLoop baan van nog geen 500 m is hier vooralsnog te kort voor. Het bedrijf denkt nog zo’n twee kilometer extra nodig te hebben.

 

Onderwerp: Vervoer

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×