Nieuws
0

Nieuwe browser gooit het op grafische schil

Mischa Brendel

De markt voor internetbrowsers lijkt zo langzamerhand verzadigd, maar af en toe steekt een onderscheidend alternatief de kop op.

Vivaldi probeert zo’n onderscheidend alternatief te zijn. Dat doet Vivaldi door de gebruiker heel veel aanpassingsmogelijkheden te geven op het gebied van de lay-out. Net als elke andere zichzelf respecterende browser werkt Vivaldi met tabbladen, maar de gebruiker kan hierbij kiezen hoe en waar deze worden weergegeven. Ook bevat de browser een vrij te plaatsen paneel waarmee snel toegang is te verschaffen tot onder andere bladwijzers en favoriete webpagina’s. Die laatste functie toont veel overlap met de favorietenbalk.

Ook op het gebied van kleur en stijl zijn er diverse instellingsmogelijkheden. Qua gebruik is er dan weer weinig onderscheid met andere internetbrowsers: zoekmachines zijn naar wens in te stellen en het laden van pagina’s verloopt prima. Daarmee is de grafische interface het sterkste punt van Vivaldi, maar het is de vraag of dit genoeg is om een plekje te veroveren in de gevestigde orde.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×