Nieuws

Nomineer een ingenieur voor Ingenieur van het Jaar 2024

Ingenieur van het jaar

KIVI zoekt Excellente Ingenieurs voor Prestigieuze Prijs en Titel Ingenieur van het Jaar 2024.

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) roept op tot nominaties voor de Prins Friso Ingenieursprijs 2024, gericht op het eren van excellente ingenieurs. De winnaar ontvangt niet alleen de prestigieuze prijs maar mag zich ook Ingenieur van het Jaar 2024 noemen. Dit initiatief van KIVI heeft als doel talentvolle ingenieurs en hun baanbrekende werk in de schijnwerpers te zetten.

Een eervolle erkenning

De Prins Friso Ingenieursprijs, vernoemd naar prins Friso, een vooraanstaand ingenieur in werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek, wordt jaarlijks toegekend aan een ingenieur die uitblinkt in expertise, innovatie, maatschappelijke impact en ondernemerschap. Het is een eerbetoon aan het gedachtegoed van prins Friso en zijn waardevolle bijdrage aan KIVI.

Waarom nomineren?

De zoektocht naar ingenieurs met een uitzonderlijke bijdrage aan innovatie, gezondheid, veiligheid en duurzaamheid is van groot belang. De prijs is bedoeld voor inspirerende professionals die niet alleen nieuwe kansen identificeren, maar ook weten hoe ze innovatieve concepten succesvol kunnen implementeren en lanceren. De erkenning die de Prins Friso Ingenieursprijs biedt, opent deuren, vergroot de zichtbaarheid, faciliteert netwerkmogelijkheden en draagt bij aan de bekendheid van het werk van excellente ingenieurs. Bovendien fungeert het als een bron van inspiratie voor toekomstige generaties ingenieurs.

Jacquelien Scherpen was ingenieur van het jaar 2023

In 2023 ging de eer naar Prof. dr. ir. Jacquelien Scherpen, Rector Magnificus aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze beschrijft haar ervaring als een eerbetoon aan haar harde werk en een belangrijke stap in het benadrukken van de cruciale rol van techniek. Haar winst heeft geleid tot meer aandacht voor het vakgebied en heeft haar in staat gesteld het belang van samenwerking tussen disciplines te benadrukken voor optimale resultaten.

Nomineer nu voor Ingenieur van het Jaar 2024

Tot en met 15 december 2023 kunnen nominaties worden ingediend. De vakjury selecteert drie finalisten, waaruit de uiteindelijke winnaar wordt gekozen. Daarnaast is er een publieksprijs die via online stemming wordt toegekend. De bekendmaking van de winnaars vindt plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Dag van de Ingenieur op woensdag 13 maart in Den Haag.

Wil je een ingenieur nomineren? Ga dan snel naar www.prinsfrisoingenieursprijs.nl en geef een buitengewone professional de erkenning die hij of zij verdient.

Onderwerp:
TechniekWetenschap

Meer relevante berichten

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×