Nieuws
0

Ongeluk NunaX tijdens testrit

Mischa Brendel

Nadat eerder al Solar Team Eindhoven en Solar Team Twente met tegenslagen kampten in de Bridgestone World Solar Challenge, valt nu ook het Vattenfall Solar Team ten prooi aan onheil: zonnewagen NunaX kwam tijdens een testrit op het circuit in Australië hard in aanraking met een vangrail. De coureur bleef ongedeerd, maar de zonnewagen heeft flinke averij opgelopen.

Lees verder onder de foto
Teamleden bekijken de schade aan NunaX
Teamleden bekijken de schade aan NunaX (copyright: Jorrit Lousberg)

Coureur Max van der Waals naderde de eerste bocht en bij het remmen blokkeerde het rechterachterwiel van NunaX, waardoor de auto in een slip raakte. Door de botsing met de vangrail zit er een barst in het laminaat aan de zijkant van de auto, staat de vleugel achterop de auto scheef en loopt een van de wielen aan. Ook de shark skin, wat het team gisteren als geheim wapen presenteerde, heeft schade opgelopen.

Het team maakte meteen bekend dat de deelname aan de race niet in gevaar komt door dit ongeval. Teamleider Maud Diepeveen: ‘We zijn natuurlijk flink geschrokken, maar we gaan de komende dagen alles op alles zetten om de auto op tijd af te krijgen voor de race.’

Onderwerp: Vervoer

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×