Nieuws
0

Online sollicitatiegesprekken, even wennen maar waarom ook niet?

Eline, data scientist

Sollicitatiegesprekken via Teams, een assessment, een online case en binnen een week aan de slag als data scientist bij Alliander. Het kan! Eline heeft het net meegemaakt en is erg enthousiast over het proces.

“Ik ben 1 maart gestopt bij mijn vorige werkgever, dat was een kleine startup. Ik wilde rustig de tijd nemen, wat leuke dingen doen en dan op zoek naar een nieuwe baan. Toen kwam het coronavirus en werd alles anders. Van leuke dingen doen was geen sprake meer en ik wilde graag weer aan het werk. Zou dat wel lukken tijdens de crisis? Zouden er nog vacatures zijn?”

“Ik zag de perfecte vacature bij Alliander voorbij komen. Alliander kende ik een klein beetje van een inhousedag die ik daar in 2015 deed. Ik had daar een goede indruk gekregen van het bedrijf, de sfeer en de mensen die er werken. Ik koos er toen voor om eerst een PhD te doen, maar nu heb mijn sollicitatie gelijk de deur uit gedaan. Al heel snel werd ik uitgenodigd voor een gesprek! Wat leuk zeg, de werving loopt kennelijk gewoon door, dacht ik. De recruiter belde me om te zeggen dat de gesprekken weliswaar gewoon doorliepen, maar dan niet fysiek op kantoor. Alle gesprekken gaan nu via Teams of Skype. Nou ja, prima dacht ik. Ik heb vrienden over de hele wereld dus videobellen ben ik wel aan gewend.”

“Het is wel even gek als je ineens in je eigen woonkamer een sollicitatiegesprek zit te doen, maar het voordeel is dat de recruiter ook gewoon thuis zit. Het geeft eigenlijk wel een ontspannen sfeer, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Daarna ging het heel snel, na het eerste goede gesprek deed ik een assessment en een case en had een 2e gesprek met Stefan, mijn nieuwe manager. Toen kwam al snel mooi bericht: ik mocht gaan starten bij Alliander.”

“Ik heb er erg veel zin in, bij de startup was ik de enige data scientist in een team met data analisten. Nu ben ik onderdeel van een team met meer data scientists. Ik vind kunnen sparren heel belangrijk. Zeker als het gaat om het bouwen van ingewikkelde modellen. En die kunnen mij niet ingewikkeld genoeg zijn. Van samenwerken leer je veel en het is nog gezellig ook, iets wat ik tijdens mijn PhD-fase best miste bijvoorbeeld.”

“6 april ga ik starten. Ook online, want inmiddels weten we dat de coronamaatregelen zijn verlengd. Ik ga wel even naar kantoor om mijn spullen zoals laptop en telefoon op te halen, maar de rest van mijn inwerkperiode zal online gaan. Hoe we dat precies gaan aanpakken bespreek ik op de eerste dag met mijn manager. Ik heb er ook erg veel zin in om de rest van het team te ontmoeten.”

“Het was even een knop omzetten maar het ging goed en ik ben superblij met mijn nieuwe baan!”

Over een paar maanden lees je meer over Eline, hoe het online inwerken is gegaan en hoe haar baan bij Alliander bevalt tegen die tijd. Ondertussen kunnen bedrijven die apparatuur tekort komen bijvoorbeeld ook een laptop huren

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×