Nieuws
0

Recruitment is pure marketing

Continu

Een goede vriend vroeg me laatst of ik het niet jammer vind dat ik nooit iets met mijn marketingopleiding ben gaan doen. Blijkbaar had hij niet helemaal door dat ik binnen mijn huidige functie in de arbeidsbemiddeling juist 24/7 met marketing bezig ben.

Waarom slaagt het ene bedrijf er makkelijker in talent aan zich te binden dan het andere? Waarom lukt het de ene technicus beter om die gedroomde baan te krijgen dan de andere? Het antwoord is marketing, pure marketing.

Iedere organisatie die ik help met hun recruitment is een merk met een eigen identiteit en imago. Door de juiste medewerkers aan zo’n merk te verbinden, bouw ik mee aan dat merk. Andersom geldt exact hetzelfde. De kandidaten die mij het vertrouwen geven voor hen op zoek te gaan naar hun droombaan, zijn ook een merk. Ze hebben een eigen identiteit en imago. Een imago gecreëerd door een ooit gekozen studierichting, een voormalig werkgever of bijvoorbeeld een vervelend gat in hun cv.

Als bemiddelaar kijk ik daarom continu door een marketingbril. Zo ga ik samen met kandidaten op zoek naar een onderscheidende ‘merkbelofte’. Geen loos verkooppraatje, maar een belofte die gefundeerd is op competenties, ambities en talent. Samen met mijn team slaag ik er vaak in om deze mensen aan een baan te helpen die ze vooraf nooit voor mogelijk hielden. En het mooie is: na een paar jaar zitten ze daar meestal nog.

Voor mij is dat waar het om draait. Dat een match vanaf het eerste moment goed voelt én ook nog eens duurzaam blijkt op de langere termijn. Want dat betekent dat werkgevers en werknemers elkaars merk versterken. Waardoor ook mijn reputatie als bemiddelaar groeit. Ik kan me geen mooiere marketing voorstellen.

Roel Ruijs, Business Unit Manager Industrie & Engineering bij Continu

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×