Nieuws
0

RUG 'verengelst' bacheloropleidingen

Mischa Brendel

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) geeft vanaf volgend jaar tien bacheloropleidingen aan de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen alleen nog maar in het Engels, zo meldt de Groninger universiteitskrant UK.

Het betreft de opleidingen informatica, kunstmatige intelligentie, natuurkunde, scheikunde, scheikundige technologie, sterrenkunde, wiskunde, technische bedrijfskunde, technische natuurkunde en technische wiskunde.

De reden voor het alleen nog geven van een Engelstalige bachelor is een tekort van drie miljoen euro van de faculteit. Het faculteitsbestuur redeneert dat het geven van een Engelstalige bachelor meer buitenlandse studenten aantrekt en daarmee in zijn geheel meer studenten. Een student die het onderwijstraject succesvol afrondt, levert de faculteit namelijk 20.000 euro op en de faculteit zit nog niet aan zijn maximale capaciteit.

Aangezien Nederlandse en buitenlandse studenten gezamenlijk onderwijs volgen, vond het faculteitsbestuur dit de meest logische stap. ‘Nederlands is slechts bij uitzondering toegestaan in het eerste semester en alleen bij kleinschalige activiteiten, zoals werkcolleges en practica’, zo laat het bestuur in een brief aan de medewerkers weten.

Een stuurgroep heeft de opdracht gekregen de opleidingen in 2013 klaar te hebben voor het Engelstalig onderwijs.

Onderwerp:
ICTIndustriële automatisering

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×