Nieuws
0

Ruim helft banen HFG verdwijnt

Mischa Brendel

Bij Heerema Fabrication Group verdwijnen er 450 van de 770 arbeidsplaatsen. Zowel de vestigingen in Nederland, als in Groot-Brittannië en Polen worden door de reorganisatie van de bouwer van offshore-installaties getroffen.

Als reden voor de reorganisatie noemt Heerema de aanhoudende slechte marktomstandigheden in de olie- en gasindustrie, de toenemende concurrentie en de combinatie van prijsdruk en ongunstige contractvoorwaarden op de windenergiemarkt. De vooruitzichten zijn volgens het bedrijf dusdanig somber dat een inkrimping van het personeel noodzakelijk is.

Nu.nl meldt dat het in Nederland om 349 van de in totaal 512 vaste banen gaat. Dat houdt in dat de overige 101 banen verdwijnen in Groot-Brittannië en Polen. Het is volgens Heerema onvermijdelijk dat er gedwongen ontslagen zullen vallen. ‘Wij realiseren ons terdege dat de voorgenomen reorganisatie zeer ingrijpend is voor veel van onze collega’s die zo’n belangrijke bijdrage hebben geleverd aan ons bedrijf’, aldus Koos-Jan van Brouwershaven, ceo van Heerema Fabrication Group. ‘We zullen ons tot het uiterste inspannen om hen in deze moeilijke tijd te ondersteunen. Tegelijkertijd zijn we ervan overtuigd dat de maatregelen noodzakelijk zijn om HFG solide te houden en de continuïteit te waarborgen.’

Volgens HFG heeft de reorganisatie geen gevolgen voor het Heerema Innovation Center en het bedrijf verwacht dat de groeiende behoefte aan energie op langere termijn het aantal projecten in de markt weer zal doen stijgen.

De reorganisatie wordt in april 2018 voltooid.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×