Nieuws
0

Slimme scheurkalender niet zo slim

Rijkert Knoppers

Wie een kalender presenteert met als voorvoegsel ‘slim’ schept de verwachting dat het om een technisch grensverleggend product gaat. Daarnaast belooft de achterflap dat deze scheurkalender onder meer nieuws op technisch gebied brengt. Maar juist op dit technische terrein stelt de kalender teleur.

Interessant zijn de berichten over een nieuw instrument voor ‘deep brain stimulation’, de schatting dat in 2020 50 miljard ‘dingen’ met het internet verbonden zullen zijn en dat een microsure robot vaten van een diameter van slechts 1 mm aan elkaar kan hechten. Maar deze aardige nieuwtjes staan in schril contrast tot de saaie meldingen over hoeveel bezoekers in 1970 het Evoluon bezochten, over de opening van De Efteling in 1952 en dat op 6 en 7 februari carnaval 2016 van start zal gaan.

Over grensverleggende techniek hoeven we het al helemaal niet te hebben. De kalender is niet ‘smarter’ dan welke andere scheurkalender die al sinds jaar en dag in de winkel ligt dan ook.

Ook de vormgeving van deze, door prof. Maarten Steinbuch (TU/e) en zijn vrouw samengestelde kalender verdient meer aandacht. Een plaatje op elke pagina zou wonderen doen! Daarnaast is ook bij elk item een bronvermelding gewenst.

Kortom: het idee is goed, de uitvoering kan beter.

De slimme scheurkalender; Maarten en Inge Steinbuch; Uitgeverij 24 Media; € 14,50

 

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×