Nieuws
0

Sms-dienst helpt bij registratie Haïti

Egbert van Hattem

Het Hengelose softwarebedrijf ActiveXperts levert hun SMS Message Service aan de internationale hulporganisatie Ushahidi, om ondersteuning te bieden bij de bevolkingsregistratie na de aardbevingsramp in Haïti.

Dit open Visual Basic script werd daar eerder ingezet bij de verkiezingen. Toen kon de bevolking via sms achterhalen op welke locatie men moest stemmen door een actieve koppeling met het bevolkingsregister.

 

‘De kracht van sms is groot, omdat de grote meerderheid erover beschikt, ook in minder ontwikkelde landen’, zegt managing director Bart Jonkman. ‘Bovendien is de mobiele dienst in crisissituaties snel weer beschikbaar.’

 

Binnen 24 uur na de ramp bracht het bedrijf de technische infrastructuur op orde, middels een communicatieserver en een databaseserver. Via het nummer ‘200’ kunnen Haïtianen doorgeven of familieleden of vrienden gewond, levend dan wel overleden zijn.

 

Jonkman: ‘Omdat delen van het programma gemakkelijk zijn te herschrijven, is de functionaliteit flexibel. Onze programmeurs hebben de initiële aanpassingen uitgevoerd en nu is de overdracht naar de systeembeheerders bij Ushahidi in gang. De sms-data komen nog binnen op de server in Hengelo, maar ook deze zal snel worden overgezet.’ 

 

www.activexperts.com

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×