Nieuws
0

Solar Challenge gaat verder

Mischa Brendel

Vanochtend heeft de organisatie van de World Solar Challenge besloten de race te hervatten, nadat deze gisteren was stilgelegd vanwege bosbranden bij Tennant Creek.

De teams startten vanaf de plek waar ze gisteren eindigden; dit was na het stilleggen van de race gisteren nog niet zeker.

Het Nuon Solar Team van de TU Delft rijdt met Nuna6 nog altijd op de tweede plek. Het team van de Japanse Tokai University rijdt vooraan en heeft een voorsprong van 35 minuten op de Delftenaren. Het team UMSolar Michigan rijdt met vier minuten achterstand op Nuna6 op de derde plaats. Voor de drie koplopers is het nog zo’n 1.200 kilometer tot de finish in Adelaide.

Het andere Nederlandse Team, het Solar Team Twente, wist één plek omhoog te kruipen en staat nu vijfde. De Twentenaren hebben met hun 21Connect nu ruim 1.500 kilometer afgelegd en bevinden zich daarmee op ongeveer de helft van de race.

Volgens het Solar Team Twente wordt er voor morgen en overmorgen veel bewolking en misschien zelfs regen verwacht. Omdat de zonnewagens uitsluitend op (opgeslagen) zonne-energie mogen rijden, moeten de teams hun strategie op het weer aanpassen.

Onderwerp: Vervoer

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×