Nieuws
0

Solar Team Twente presenteert Red One

Mischa Brendel

Vandaag heeft het Solar Team Twente zijn nieuwe zonnewagen gepresenteerd: de Red One.

De wagen, waarmee het team in oktober voor de winst gaat tijdens de Bridgestone World Solar Challenge in Australië, weeg 149 kg en heeft volgens het team 5 % meer energie-inkomsten dan voorganger The Red Engine.

De velgen van de auto zijn van hoogwaardig aluminium, hetzelfde type als in de vliegtuigindustrie wordt gebruikt. De body is van koolstofvezel genaamd TeXtreme; TenCate leverde dit materiaal. Het Solar Team Twente zegt een motorefficiëntie bereikt te hebben van 98 %. De auto is 4,5 m lang, 1,8 m breed en 1,1 m hoog. Het zonnepaneel bestaat uit silicium zonnecelle, verpakt in een beschermend laminaat. Het rendement van de zonnecellen ligt boven de 22 %. Tijdens de rit laden de zonnepanelen bij voldoende zon de 20 kg zware lithium-ion accu op.

De Red One heeft in tegenstelling tot zijn voorgangers een asymmetrisch uiterlijk: door de cockpit naar één zijde te schuiven (bij voorgaande modellen zat de cockpit in het midden van de auto), valt er minder schaduw op de zonnepanelen bovenop de auto, die de zonnewagen gedurende de dagenlange rit van elektriciteit moeten voorzien.

Onderwerp: Vervoer

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×