Nieuws
0

Stageprijs voor waterzuiveringsmodel

Indra Waardenburg

Maartje van de Vrugt, Masterstudente Applied Mathematics aan de UT, is de winnaar van de Kivi Niria/UT prijs 2010 die op 19 april tijdens het TValley-congres is uitgereikt. De prijs, met dit jaar als thema ‘Hart voor Techniek: Techniek met hart en ziel’, wordt jaarlijks uitgereikt aan een technische UT-student met een bijzondere stage- of bachelor­opdracht.

Van de Vrugt won de prijs met haar bijdrage aan de ontwikkeling van Wombat, een door Witteveen+Bos ontwikkeld model om het zuiveren van rioolwater te kunnen optimaliseren. Tijdens haar bachelorstage bij dit ingenieursbureau deed Van de Vrugt onderzoek op het gebied van afvalwaterbehandeling en regeltechniek, waarbij zij wiskundige modellen toepaste. Door de installatie slimmer te regelen kan het water beter worden gezuiverd, neemt de emissie van nitraat en ammoniak af en wordt er minder energie verbruikt.

 

De jury kende de eerste prijs toe aan Van de Vrugt vanwege de praktische benadering en het bij elkaar laten komen van verschillende specialisaties. 

Onderwerp:
AiRobotica

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×