Nieuws
0

Studenten onderzoeken waterproblematiek

Indra Waardenburg

Studenten van de Saxion hogeschool en de Universiteit Utrecht hebben meegedaan aan de vijfde Wetskills Water Challenge, die dit keer in Oman plaatsvond. De Wetskills Water Challenge is een internationaal programma, waarmee het NWP Nederland op de kaart wil zetten als het waterland ter wereld.

Zowel Saxion als de UU stuurden vijf studenten, die diverse wateropleidingen zoals International Water Technology volgen, om samen met Omaanse studenten oplossingen te bedenken voor de waterproblematiek in het land.

De studenten werkten in gemixte groepen aan een bepaald gebiedsafhankelijk waterthema. Oman kampt met specifieke watergerelateerde problemen zoals de overstromingen bij Muscat en droogte in woestijnen en rondom olievelden. Daarnaast is watermanagement in gebieden in het nattere zuiden en in de havenstad Sohar van groot belang.  De groepen hadden twee weken de tijd om met een concept te komen voor het aanpakken van deze waterproblemen, waarna zij deze met behulp van een poster presenteerden.

Het winnende team was het team dat zich bezig had gehouden met de overexploitatie van grondwater rondom Salalah, in het zuiden van Oman. Zij kwamen met verschillende oplossingen zoals het beter vasthouden van het moessonregenwater door bestaande dammen te verbeteren, het opvangen van regenwater dat op gebouwen valt en het aanplanten van meer bomen. Zij wonnen hiermee de eerste prijs die vorige week werd uitgereikt door professor Ruud Schotting van de Universiteit van Utrecht in de aanwezigheid van niemand minder dan Koningin Beatrix, die op hetzelfde moment een staatsbezoek bracht aan het Sultanaat van Oman.

Het winnende team bij hun poster. (Copyright: Saxion hogeschool) 

Onderwerp:
BouwCiviele TechniekDuurzaamheidMilieu

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×