Nieuws
0

Subsidie voor grafeen-onderzoek

Indra Waardenburg

De Britse regering investeert 27 miljoen euro (22 mln pond) in het onderzoek naar grafeen. Het koolstofvelletje van één atoom dik werkt onder meer als een halfgeleider en is daarom te gebruiken in computerchips en dergelijke elektrische apparatuur.

Met het verstrekken van de subsidie wil de Britse regering het grafeen-onderzoek stimuleren, wat moet leiden tot meer praktische toepassingen van het materiaal. The Engineering and Physical Sciences Research Council verdeelt de subsidie over de verschillende Engelse universiteiten en onderzoeksinstituten.

De Cambridge University krijgt het leeuwendeel van de subsidie. Zij ontvangt bijna vijftien miljoen euro (twaalf mln pond) voor het onderzoek naar grafeen als onderdeel van flexibele en optische elektronica, zoals touch screens en andere displays. London’s Imperial College ontvangt bijna zes miljoen euro (4,5 mln pond) voor het onderzoek naar de toepassing van grafeen in lucht- en ruimtevaarttechnologie.

De overige subsidie gaat naar de Durham University, de University of Manchester, de University of Exeter en Royal Holloway.

Naast het geld van de overheid kunnen de onderzoekspartners ook rekenen op de steun van bedrijven als Nokia, BAE Systems, Procter & Gamble, Qinetiq, Rolls-Royce, Dyson, Sharp en Philips Research. Zij investeren samen nog een bedrag van 15 miljoen euro (12 mln pond).  

Bron: The Daily Mail

Onderwerp:
ElektrotechniekMicro-elektronica

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×