Nieuws
0

Team TU Delft wint MARIN-botenrace

Mischa Brendel

Team 10 van de TU Delft heeft de modelzeilbootrace bij MARIN gewonnen.

Op 20 januari won het team met hun modelboot ‘Team X’ de jaarlijkse wedstrijd, waarbij verschillende teams van de TU Delft en Hogeschool Inholland het tegen elkaar opnemen. Elk jaar vindt deze wedstrijd plaats in het Ondiepwaterbassin van onderzoeksinstituut MARIN in Wageningen.

Het winnende team, bestaande uit Joost Doude van Troostwijjk, Matthijs Gawehn, Ilan de Keersmaecker en Casper Rensen, ontwierp een modelboot met drie zeilen en een diepe kiel met veel ballast. Het stabiele schip bleek, samen met de nodige stuurmanskunst, voldoende om als snelste van vijftien boten uit de race te komen.

Lees verder onder de foto

Modelboot Team X was alle andere modelzeilboten te vlug af (Copyright: MARIN) 

De innovatieprijs ging dit jaar naar ontwerp Atilgan van Murat Imat, Jeroen Kunnen, Thomas Mohren en Tom Wiegerinck, eveneens van de TU Delft. Zij ontwierpen een vleugelzeil uit twee delen, wat zeer veel voortstuwende kracht kan genereren.

Elk jaar worden de ontwerpregels van de wedstrijd iets aangepast, om klakkeloos kopiëren van eerdere modellen te voorkomen. Zo moesten teams dit jaar een monohull bouwen die niet breder mocht zijn dan dertig centimeter. De totale massa van het schip mocht niet meer zijn dan 4,59 kg.

De jaarlijkse wedstrijd is onderdeel van het onderwijsprogramma dat studenten van de minor-opleiding Zeiljachten van de TU Delft en Hogeschool Inholland volgen.

Onderwerp: Vervoer

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×