Nieuws
0

Technici hebben touwtjes zelf in handen; toch vaak mismatch

Roel Ruijs, Continu

Roel Ruijs, Business Unit Manager Industrie en Installatietechniek bij Continu, helpt werktuigbouwkundigen, elektrotechnici en installatietechnici al zes jaar aan hun droombaan. Dit kan zowel een eerste baan zijn, als een tweede, een derde of zelfs een tiende carrièrestap. De kandidaten binnen de technische markt hebben volgens hem de touwtjes zelf in handen.

De industrie trekt bijna over de volledige linie aan en bedrijven durven weer te investeren in menselijk kapitaal. De kandidaat heeft het voor het zeggen. Een juiste keuze bepaalt echter niet alleen in welke richting je jezelf gaat ontwikkelen, maar bepaalt ook hoe snel je stappen zult maken.

Je kunt vanaf een website best inschatten of een bedrijf een gave machine of een interessant product maakt. En na een gesprek is soms ook nog wel in te schatten of de besproken functie past in het wensenplaatje. Maar minstens zo belangrijk, en des te lastiger in te schatten, is echter de match tussen de bedrijfscultuur en de persoonlijkheid van een kandidaat.

Het interessante voor mij, en daarmee ook voor onze klanten en voor onze kandidaten, is dat Continu zich puur focust op technische sectoren. Hierdoor is ons bereik aan beide kanten van de markt stukken groter dan bij bureaus met een meer generalistische insteek. Concreet: wij kennen onze klanten vaak al jaren en weten natuurlijk vanuit onze projectbegeleiding hoe eerder bemiddelde kandidaten een bedrijf ervaren wanneer ze hier eenmaal aan het werk zijn. Hierdoor kunnen we heel veel potentiële mismatches voorkomen.

Mijn grootste trots? Dat 28 van de 30 bemiddelingen via Continu eindigen in een vast dienstverband voor onze kandidaat bij de opdrachtgever. Mijns inziens bevestigt dit dat het loont om verder te kijken dan de match tussen cv en functieprofiel.

Hoe beter iemand past binnen de cultuur van een bedrijf, des te gelukkiger deze persoon zich binnen dat bedrijf zal voelen en des te waardevoller die persoon voor een organisatie zal zijn. En daar gaat het uiteindelijk om.

www.continu.nl

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×