Nieuws
0

Tip: De technische ontwikkelingen op grafisch gebied

Mischa Brendel

Waar 4k tot enkele jaren geleden nog een luxe was, lijkt deze resolutie – die niet alleen in tv’s, maar ook in computers, camera’s en mobieltjes is te vinden – alweer verouderd en langzaamaan plaats te maken voor 8k.

Het nieuwste nummer van PCM bevat het Dossier Beeldverwerking, met daarin een aantal artikelen over de stand van zaken, de nieuwste ontwikkelingen en enkele producten op het gebied van beeldverwerking, waarbij ook deze 8k-resolutie zich toont.

Het overzichtsartikel over de huidige stand van zaken is een logisch begin en het artikel leest gemakkelijk weg: de geïnteresseerde leek hoeft niet bang te zijn in moeilijke terminologieën te verdrinken.

Datzelfde kan echter niet gezegd worden over de artikelen De toekomst van foto en video en Masterclass monitor kalibreren. Met name het laatste artikel vraagt net iets meer kennis van bepaalde termen, hoewel deze wel beknopt worden uitgelegd. Desalniettemin zijn ook deze stukken interessant leesvoer. Ook heeft het een voordeel om dieper in de terminologieën te duiken: de artikelen hebben inhoudelijk veel te melden en bieden een zeer fraai inzicht in de werking van de diverse nieuwste technologieën. Dat doet het artikel over gezichtsherkenningstechnologieën ook, al duikt dat verhaal iets minder de diepte in.

Het dossier is uitermate geschikt om weer ‘op niveau’ te komen wat betreft de stand van zaken op beeldverwerkingsgebied en is daarmee zeker een aanrader.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×