Nieuws
0

Tip: Een kijkje in de keuken van de uitvinder

redactie

De eerste elektrische 24-uur van LeMans raceauto, de Hardt Hyperloop en de bijzondere tegenwindauto van de Hogeschool van Amsterdam, zijn voorbeelden van technische hoogstandjes die te vinden zijn op de Nationale Uitvindersdag op Paleis Soestdijk.

Op zaterdag 23 november kun je daar terecht voor een blik op de toekomst, maar ook een kijkje in de keuken van de uitvinders die bij de Nederlandse Orde van Uitvinders zijn aangesloten en met behulp van deze organisatie hun innovatie op de markt hebben gebracht. Hier zijn verhalen achter bekende uitvindingen, zoals de Airfryer en het holletje van Bolletje, maar ook minder bekende vindingen zoals de Bull-Lock (die ervoor zorgt dat je achterdeuren van een busje niet open kunt maken) en een kleine eenvoudige oplossing om slingers mee op te hangen, de Clenchy.

Het programma bestaat deze dag uit een combinatie van film, lezingen, voorbeelden, natuurkundig inzicht en informatie. Zo is er in de filmzaal van het paleis de transitiefilm van Rinus van den Berg te zien en kunstenaar Theo Janssen geeft een lezing over de mechanisme van de evolutie en de ontwerpen van de strandbeesten.

Voor iedereen met een goed idee is er deze dag een mogelijkheid om deze in vertrouwen op haalbaarheid te laten testen door experts van de NOVU.

Bezoekers kunnen via www.nationaleuitvindersdag.nl een toegangskaart kopen voor € 13,50.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×