Nieuws
0

Tip: indrukwekkende foto's in Helmond

Rijkert Knoppers

Het zijn niet bepaald vrolijke foto’s, die Mitch Epstein in de Verenigde Staten heeft gemaakt over de gevolgen van energiewinning op de omgeving. Zo zien we een idyllisch witgeschilderd huisje aan een goed onderhouden gazon met daarachter de reusachtige contouren van twee koeltorens van de Amos Coal Power Plant.

Er is een indrukwekkende foto van de Hoover Dam te zien, en ook een keurig dorpje met alleenstaande woningen, met op de achtergrond een enorm windpark met 145 windturbines.De mooiste foto is misschien wel van een volkomen vervallen benzinestation, waarbij een benzinepomp volledig overwoekerd is door planten.

Bekijk de American Power-foto’s terwijl je luistert naar de speciaal voor deze serie gecomponeerde cellomuziek, zo luidt het advies van de Kunsthal te Helmond. Maar misschien is het beter om zonder afleiding de foto’s te bekijken en je daarbij tegelijkertijd af te vragen, wat voor een grote gevolg onze energiehonger wel niet heeft op onze leefomgeving. Behalve de groot formaat foto’s (180 x 230 cm) over energie zijn er ook foto’s van Epstein uit drie andere series te zien. Tot 9 februari 2020.

www.museumhelmond.nl/tentoonstelling/mitch-epstein/

Onderwerp:
DuurzaamheidEnergieMilieu

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×