Nieuws
0

Tip: Mythes over technologieën

Mischa Brendel

Vorig jaar lagen diverse technologiebedrijven onder vuur. Facebook, Uber, Airbnb zijn enkele van de techgiganten die in 2018 op het matje werden geroepen. Het FD zag hierin aanleiding voor het artikel Zes mythes over technologie.

Het artikel, van de hand van journaliste Hella Hueck en econoom Robert Went, behandelt als eerste de mythe dat ontwikkelingen momenteel sneller dan ooit verlopen. Het Internet of Things, robots en designbaby’s worden als voorbeelden aangehaald. De auteurs relativeren deze snelle ontwikkelingen door in te zoomen op het jaar 1880. Wie in dat jaar geboren werd, schrijven ze, ‘zag in zijn leven dat huizen elektriciteit en verlichting kregen. Paard en wagen werden ingeruild voor de auto.’ Op deze manier bekeken het tempo van de ontwikkelingen om ons heen inderdaad wel mee.

Andere ‘mythes’ die in het artikel, dat licht wegleest, aan bod komen zijn onder meer de productiviteit van staand vergaderen, het idee dat nieuwe technologie onze problemen oplost en de gedachte dat de overheid technologie aan ondernemers moet overlaten.

Onderwerp:
ElektrotechniekMicro-elektronica

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×