Nieuws
0

Tip: Natuur en bouwsector moeten bondgenoten worden

Jan Spoelstra

In het lezenswaardige 360 magazine verscheen een tijdje terug een boeiend artikel over de bouw in Duitsland waarin drie trends beschreven werden, aan de hand van sprekende voorbeelden. De bouwsector ‘zaagt de takken door waar we op zitten’, aldus het stuk dat oorspronkelijk verscheen in de Süddeutsche Zeitung en verder gaat over technologie, natuurlijke materialen en de combinatie met ecologie.

Zo gaat het artikel over ‘De Heliotroop’ in Freiburg, een 18 m hoog, draaibaar zonnehuis dat met de zon meedraait voor optimale warmtehuishouding en rendement van de zonnepanelen. Naast dit gebouw van Rolf Disch, één van de uitvinders van de zonne-architectuur, gaat het artikel ook over architect Anna Heringer die haar huis heel low tech heeft opgetrokken uit leem. Leemproductie is energiezuinig en kan worden hergebruikt. Tot slot gaat het artikel over een nieuw te bouwen 150.000 inwoners tellende stad in een Egyptische woestijn, waar de daken begroeid zijn.

360 Magazine is een medium, dat artikelen uit de wereldpers verzamelt, die volgens de redactie de moeite waard zijn. Een mooi magazine om je af en toe eens te laten verassen. Aan het begin van mijn carrière heb ik ooit de journalistieke les “nieuws = aantal doden gedeeld door de afstand” geleerd, daar gaan ze bij 360 Magazine vaak aan voorbij, en dat is leuk.

Onderwerp:
BouwCiviele TechniekDuurzaamheidMilieu

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×