Nieuws
0

Tip: Op de fiets door Europa op zoek naar een duurzame wereld

Dorine Schenk

Begin april vertrokken Els en Pim vanuit hun woonplaats Utrecht voor een maandenlange fietstocht door Europa, langs inspirerende, duurzame projecten waar mensen werken aan een betere wereld. Met een tent achterop gaan ze op zoek naar hoop.

Els doet onderzoek bij KWR Water. Pim rondde pas zijn promotieonderzoek af naar de Nederlandse veehouderij en de effecten daarvan op het milieu en de gezondheid van mensen. Twee maanden lang fietsten ze door Nederland en bezochten allerlei initiatieven. Van een voedselbos en stichting Groenkracht in Delft – met tuinen die bijdragen aan de voedselvoorziening, educatie, natuurwaarden en sociale cohesie. Tot zeewierteelt door de North Sea Farmers en het HEAVENN-project in Groningen dat in Noord-Nederland een geïntegreerde groene waterstofwaardeketen wil ontwerpen, ontwikkelen, bouwen en in bedrijf nemen (en houden).

Over deze projecten maken Els en Pim podcastafleveringen die terug te luisteren zijn in de podcast Ocyclo en blogs die te lezen zijn op de gelijknamige website. Daar posten ze ook regelmatig verhalen over hun reis, de tegenslagen door de coronamaatregelen en zelfs tips voor gevarieerd en vegetarisch/veganistisch campingkoken op een enkel gaspitje met drie pannetjes. Want als je maanden lang op pad bent, wil je wel eens wat anders dan pasta-pesto, pastasalade of een lokaal frietje.

Inmiddels zijn ze via Luxemburg naar Frankrijk gefietst en begint het buitenlandse avontuur. De eerste Engelstalige podcast – over het Centre for Ecological Learning Luxemburg (CELL) – staat inmiddels online. 

ocyclo.eu 

Onderwerp:
DuurzaamheidEnergieMilieu

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×