Nieuws
0

Top Dutch Solar Racing claimt pole position

Mischa Brendel

In de Bridgestone World Solar Challenge in Australië wist de Nederlandse nieuwkomer Top Dutch Solar Racing als eerste van 43 teams te eindigen in de kwalificatieronde. Hierdoor mag het Noord-Nederlandse team morgen tijdens de start van de race als eerste vertrekken met zonnewagen Green Lightning.

Top Dutch Solar Racing reed de kwalificatieronde in een tijd van 1:51:99 met een gemiddelde snelheid van 92,25 km/h en een (zelfgemeten) topsnelheid van 142 km/h. Dit was meteen goed voor een nieuw record.

Het team maakt zijn debuut op de BWSC en het meteen behalen van de pole position én het zetten van een nieuw record is daarmee extra indrukwekkend. Kevin Luinge, lead driver van het team, reed de kwalificatieronde: ‘Ik voel me supergoed! Hier hebben we met hele team naar toe gewerkt. We hebben een ongelooflijke tijd neergezet en dat gaat veel voordeel opleveren tijdens de race. Mijn passie is karten en dat ik dat nu zo kan inzetten voor het team is onvergetelijk!’

 

Lees verder onder de foto

Top Dutch Solar Racing heeft de kwalificatie gewonnen

Solar Team Twente behaalde de vijfde plek in de kwalificatie; het Vattenfall Solar Team de achtste. In de Cruiser-klasse was het Australische ATN Solar Car Team met zonnewagen Priscilla de snelste.

Onderwerp: Energie

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×