0

Update HSL van London naar de West Midlands

 

 

Chiltern tunnels voltooid

Gepubliceerd op 15-03-2022 om 11:12

Sinds hun lancering afgelopen zomer hebben TBM’s Florence en Cecilia een gezamenlijke afstand van 5,7 kilometer afgelegd. Uiteindelijk wordt de Chilterntunnel een 16 kilometer lange tweelingtunnel, de langste van het HS2-project. De TBM’s hebben nu de Chalfont St Peter ventilatieschacht bereikt, een 78 meter diepe schacht die de eerste van vijf is die ventilatie en noodtoegang tot de tunnel zal bieden.

Speciaal ontworpen voor de geologie van de Chilterns, is elke TBM een 170 meter lange zelfstandige ‘ondergrondse fabriek’. Het graaft de tunnel, bekleedt deze met betonnen muursegmenten en voegt ze op hun plaats terwijl het vooruitgaat.

 

Foto: Een van de twee HS2 Tunnelboormachines in de Herrenknecht fabriek

In totaal zullen er tien TBM’s zijn op het HS2-project om 64 mijl tunnel te creëren tussen Londen en de West Midlands. Dit omvat grote tunnels op de nadering van Londen en Birmingham. Tot nu toe zijn er drie machines op de markt gebracht.

“De Chiltern-tunnel zal de HS2 onder de heuvels brengen. Bedoeld om de bossen en het wild (fauna) boven de grond te beschermen en de verstoring van urbane bebouwing tijdens de constructie en exploitatie van de nieuwe spoorlijn aanzienlijk te verminderen”, zegt HS2 Projectmanager David Emms.

17 mensen aan boord van de TBM

De twee TBM’s zullen naar verwachting over ongeveer tweeënhalf jaar uitbreken bij het noordelijke portaal van de Chiltern-tunnels. Deze eerste twee TBM’s op het HS2-project worden beheerd door Align, een joint venture gevormd door Bouygues Travaux Publics, Sir Robert McAlpine en VolkerFitzpatrick. Aan boord van elke machine is een bemanning van 17 mensen om ze draaiende te houden. Ze worden ondersteund door meer dan 100 mensen aan de oppervlakte, beheren de logistiek en handhaven de soepele voortgang van de tunneloperatie.

Tijdens hun eerste boringen hebben TBM’s Florence en Cecilia samen meer dan 20.000 afzonderlijke segmenten geïnstalleerd, elk met een gewicht van ongeveer 8,5 ton. Elk van de afzonderlijke noordwaartse en zuidelijke tunnels vereist 56.000 nauwkeurig ontworpen, vezelversterkte betonnen muursegmenten. Deze worden gemaakt in bouwfabrieken op locatie bij het zuidportaal.

Bij de aanleg van de tunnels wordt ongeveer 2,7 miljoen kubieke meter grond afgegraven. Dit zal worden gebruikt voor landschapsarchitectuur op de zuidelijke portaalsite. Zodra de bouw is voltooid, zal dit helpen bij het creëren van ongeveer 90 hectare kalkgraslandhabitats. Kalkgrasland was vroeger wijdverspreid over de heuvels van Zuidoost-Engeland en wordt beschouwd als een biotoop van internationaal belang voor natuurbehoud waarvan nog slechts 700 ha resteert in de Chilterns.

 

Onderwerp: Mobiliteit

Meer relevante berichten

Niets gevonden.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
Niets gevonden.
Niets gevonden.
×