Nieuws
0

Van kijken naar denken

Mischa Brendel

‘Voor eigenwijze mensen.’ Met die leus op de cover presenteert het nieuwe populairwetenschappelijk blad THINK zich.

De makers van het blad richten zich op mensen die zichzelf wijzer willen maken. Het bevat ‘geen alledaagse weetjes of zonderlinge onderzoeken, maar robuuste verhalen van vroeger en nu’, aldus hoofdredacteur Tonie Broekhuijsen in het voorwoord.

THINK is dan ook niets anders dan een verzameling van achtergrondverhalen die eerder in het populairwetenschappelijk blad KIJK zijn verschenen, maar daarover doet het nieuwe blad ook niet geheimzinnig: KIJK is voor de mensen die van alles wat willen weten en op de hoogte willen blijven op het gebied van wetenschap en techniek, THINK is voor diegenen die uitsluitend de diepgang opzoeken.

Het resultaat is een geslaagde, 130 pagina’s tellende productie die fraai is vormgegeven: mooie foto’s bij grote, interessante artikelen. Techniek en technologie komen ruim aan bod in verhalen over onder meer hacken, 3d-printen, steeds slimmer wordende robots en kernfusiereactoren. Voor mensen die hun alledaagse technisch-wetenschappelijke weetjes al elders halen, biedt dit blad dé uitkomst. De artikelen zijn dus wat ouder, maar voor achtergrondverhalen is dit minder relevant.

Als deze editie van THINK een succes blijkt, wil uitgever NewSkoolMedia het blad viermaal per jaar uit gaan brengen. En  als deze editie de standaard wordt, dan is dat een prima idee.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×